dijous, 14 de gener del 2016

UN BON COMENTARI DE TEXT D'UNA COMPANYA


Aquest text és instructiu perquè té com a finalitat fixar o descriure les accions necessàries per aconseguir un objectiu. En aquest cas, és  una recepta de cuina que explica pas a pas com fer conill amb salsa d’olives. Els ingredients d’aquesta recepta són per a quatre comensals.

Segueix l’estructura d’un text instructiu, els passos estan correctament ordenats però hauria d’incloure algun suggeriment o consell i una presentació del que s’ha de fer, encara que es veu clarament que és una recepta de cuina. Separa la informació en apartats, en primer lloc hi ha els ingredients i després hi ha una breu explicació de la preparació, que es divideix en cinc passos.

Té la presència de recursos tipogràfics, en aquest cas hi apareix una foto del plat acabat, per entendre’l millor. En aquesta recepta predomina l’ús de la segona persona del plural de l’imperatiu: ofegueu, deixeu, retireu, serviu, afegiu… A més a més utilitza expressions del valencià com coga, comence, fonda…


Sembla una recepta fàcil i deliciosa, es pot aprendre a cuinar millor i d’aquesta manera la gent podria tastar nous plats.


Danica Curameng, 4t C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per fer una aportació.